Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Szoljanka - Szovjetunió

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

30 dkg savanyú káposzta,20 dkg marhahús,20 dkg sertéshús,15 dkg savanyú uborka,1 ek. liszt,1 ek. vaj, feketebors, só,kevés pecsenyelé.

Elkészítés: A káposztát éles késsel néhányszor átvágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, nem mossuk ki. Vízzel vagy csont lével feltesszük főni, majd hozzáadjuk a feldarabolt húsokat, a kockára vágott uborkát. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú forrással puhára főzzük. Közepesen leveses legyen. Levét kevés vízzel elkevert liszttel sűrítsük, majd a vajat engedjük fel kevés pecsenyelével, és tálalás előtt öntsük a levesbe. Forrón tálaljuk.