Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Szoljanka - Szovjetunió

Szoljanka - Szovjetunió [1]

 

Hozzávalók:
 

30 dkg savanyú káposzta,20 dkg marhahús,20 dkg sertéshús,15 dkg savanyú uborka,1 ek. liszt,1 ek. vaj, feketebors, só,kevés pecsenyelé.

Elkészítés: A káposztát éles késsel néhányszor átvágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, nem mossuk ki. Vízzel vagy csont lével feltesszük főni, majd hozzáadjuk a feldarabolt húsokat, a kockára vágott uborkát. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú forrással puhára főzzük. Közepesen leveses legyen. Levét kevés vízzel elkevert liszttel sűrítsük, majd a vajat engedjük fel kevés pecsenyelével, és tálalás előtt öntsük a levesbe. Forrón tálaljuk.

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/szoljanka-szovjetuni

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/szoljanka-szovjetuni
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek