Jelenlegi hely
Pulykaszeletek savanyú káposztával
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,400 g savanyú káposzta,1 alma,3 evőkanál vaj,1/8 l francia almabor,
só, frissen őrölt fehér bors,1 evőkanál cukor,2 késhegynyi őrölt kömény,4 pulykaszelet a felső combból (egyenként 150-160 g), őrölt paprika,2 evőkanál 20% zsírtartalmú tejföl.
Elkészítés:A hagymát megtisztítjuk, és apróra kockázzuk. A savanyú káposztát összevágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, elnegyedeljük, majd kockákra vágjuk. A vaj felét felforrósítjuk egy edényben, a hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd néhány percig tovább pároljuk. Beleöntjük az almát és a francia almabort, majd sóval, borssal, cukorral és köménnyel ízesítjük. A káposztát lefedve kb. 25 percig főzzük gyenge lángon.
Közben a pulykaszeleteket borssal és őrölt paprikával ízlés szerint fűszerezzük. A maradék vajat serpenyőben felforrósítjuk, a pulykahúst mindkét oldalról 3-3 percig sütjük, megsózzuk, egy tálra kivesszük, és melegen tartjuk. A tejfölt belekeverjük a savanyú káposztába, ha kell, még ízesítjük, majd a pulykaszeletekkel együtt tálaljuk.