Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Pulykaszeletek savanyú káposztával

Pulykaszeletek savanyú káposztával [1]

 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma,400 g savanyú káposzta,1 alma,3 evőkanál vaj,1/8 l francia almabor,
só, frissen őrölt fehér bors,1 evőkanál cukor,2 késhegynyi őrölt kömény,4 pulykaszelet a felső combból (egyenként 150-160 g), őrölt paprika,2 evőkanál 20% zsírtartalmú tejföl.

Elkészítés:A hagymát megtisztítjuk, és apróra kockázzuk. A savanyú káposztát összevágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, elnegyedeljük, majd kockákra vágjuk. A vaj felét felforrósítjuk egy edényben, a hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd néhány percig tovább pároljuk. Beleöntjük az almát és a francia almabort, majd sóval, borssal, cukorral és köménnyel ízesítjük. A káposztát lefedve kb. 25 percig főzzük gyenge lángon.
Közben a pulykaszeleteket borssal és őrölt paprikával ízlés szerint fűszerezzük. A maradék vajat serpenyőben felforrósítjuk, a pulykahúst mindkét oldalról 3-3 percig sütjük, megsózzuk, egy tálra kivesszük, és melegen tartjuk. A tejfölt belekeverjük a savanyú káposztába, ha kell, még ízesítjük, majd a pulykaszeletekkel együtt tálaljuk.

Savanyított káposztás szárnyas ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/pulykaszeletek-savany-k-poszt-val

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/pulykaszeletek-savany-k-poszt-val
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-sz-rnyas-telek