Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Orjás káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

2,5 kg sertés orja (sertésgerinc),1 kg lapocka,2 kg savanyú káposzta,2 evőkanál pirospaprika (aki szereti, tehet bele csípős paprikát is),0,5 kg vöröshagyma,1 teáskanál csombor,10 dkg zsír,3 dl tejföl, ízlés szerint só.

Elkészítés: Az orját és a lapockát külön-külön 10 darabra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vagdaljuk, majd a felhevített zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután beleszórjuk, a csombort, sózzuk, és rádobjuk a húsdarabokat. Meghintjük pirospaprikával, és aláöntünk 4-5 dl vizet. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a szükség szerint átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát, és gyakori kevergetés mellett együtt főzve készre pároljuk. Tálaláskor tejföllel leöntjük.