Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Orjás káposzta

Orjás káposzta [1]

 

Hozzávalók:
 

2,5 kg sertés orja (sertésgerinc),1 kg lapocka,2 kg savanyú káposzta,2 evőkanál pirospaprika (aki szereti, tehet bele csípős paprikát is),0,5 kg vöröshagyma,1 teáskanál csombor,10 dkg zsír,3 dl tejföl, ízlés szerint só.

Elkészítés: Az orját és a lapockát külön-külön 10 darabra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vagdaljuk, majd a felhevített zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután beleszórjuk, a csombort, sózzuk, és rádobjuk a húsdarabokat. Meghintjük pirospaprikával, és aláöntünk 4-5 dl vizet. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a szükség szerint átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát, és gyakori kevergetés mellett együtt főzve készre pároljuk. Tálaláskor tejföllel leöntjük.

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/orj-s-k-poszta

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/orj-s-k-poszta
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek