Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás harcsa

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

50-60 dkg harcsa,60 dkg savanyú káposzta,4 dkg liszt,6 dkg zsír,1 dkg pirospaprika,3/4 dl fehérbor,1 és ¼ dl tejföl,2 dkg vaj,1 csomó kapor,6 dkg vöröshagyma,½ dkg köménymag

 

Elkészítés:A halfilét 10 egyforma szeletre vágjuk, paprikás lisztbe mártva kevés zsíron sütjük. A karikára vágott vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, hozzáadjuk a köménymagot és a kinyomkodott savanyú káposztát, jól elkeverjük, rövid ideig pároljuk, majd ráöntve a bort, puhára főzzük. A káposzta felét átszedjük egy másik edénybe, ráhelyezzük a halszeleteket, majd a tetejére elrendezzük a káposzta másik felét. Tejföllel megöntözzük, forró sütőben az egészet átsütjük, tetejét tálalásnál kevés vajon megfuttatott, finomra vágott zsenge kaporral locsoljuk meg.