Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztás harcsa

Káposztás harcsa [1]

 

Hozzávalók:

50-60 dkg harcsa,60 dkg savanyú káposzta,4 dkg liszt,6 dkg zsír,1 dkg pirospaprika,3/4 dl fehérbor,1 és ¼ dl tejföl,2 dkg vaj,1 csomó kapor,6 dkg vöröshagyma,½ dkg köménymag

 

Elkészítés:A halfilét 10 egyforma szeletre vágjuk, paprikás lisztbe mártva kevés zsíron sütjük. A karikára vágott vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, hozzáadjuk a köménymagot és a kinyomkodott savanyú káposztát, jól elkeverjük, rövid ideig pároljuk, majd ráöntve a bort, puhára főzzük. A káposzta felét átszedjük egy másik edénybe, ráhelyezzük a halszeleteket, majd a tetejére elrendezzük a káposzta másik felét. Tejföllel megöntözzük, forró sütőben az egészet átsütjük, tetejét tálalásnál kevés vajon megfuttatott, finomra vágott zsenge kaporral locsoljuk meg.

Savanyított káposztával készült halételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-harcsa

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-harcsa
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-hal-telek