Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás halleves

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

30 dkg szálas savanyú káposzta,10 dkg húsos szalonna,3 babérlevél, erős paprika, ízlés szerint,1 kicsi sárgarépa,1 kis póréhagyma (kb. 10 cm),1 mokkáskanál tárkony,1 csipetnyi sáfrányos szeklice,1 dl tejföl,2 dkg liszt,50 dkg pontyszelet

Elkészítés: A káposztát tetszőlegesen kimossuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a káposztát, hozzáöntünk 1,5 l vizet. Beletesszük a babérlevelet, sót és az erős paprikát, és 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Közben megtisztítjuk a sárgarépát és a pórét, vékony metéltre vágjuk, a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a tárkonyt, a sáfrányos szeklicét. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk (besűrítjük) vele a levest. Beletesszük a halszeleteket is, és – kíméletesen – még 10 percig főzzük. Tálalásnál tetejére tehetünk még tejfölt.