Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztás halleves

Káposztás halleves [1]

 

Hozzávalók:

30 dkg szálas savanyú káposzta,10 dkg húsos szalonna,3 babérlevél, erős paprika [2], ízlés szerint,1 kicsi sárgarépa [3],1 kis póréhagyma [4] (kb. 10 cm),1 mokkáskanál tárkony [5],1 csipetnyi sáfrányos szeklice,1 dl tejföl,2 dkg liszt,50 dkg pontyszelet

Elkészítés: A káposztát tetszőlegesen kimossuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a káposztát, hozzáöntünk 1,5 l vizet. Beletesszük a babérlevelet, sót és az erős paprikát, és 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Közben megtisztítjuk a sárgarépát és a pórét, vékony metéltre vágjuk, a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a tárkonyt, a sáfrányos szeklicét. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk (besűrítjük) vele a levest. Beletesszük a halszeleteket is, és – kíméletesen – még 10 percig főzzük. Tálalásnál tetejére tehetünk még tejfölt.

Savanyított káposztával készült halételek [6]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-halleves-0

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-halleves-0
[2] http://www.mindmegette.hu/hatarozo/40
[3] http://www.mindmegette.hu/hatarozo/13
[4] http://www.mindmegette.hu/hatarozo/32
[5] http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=cikk&cikk=46835
[6] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-hal-telek