Jelenlegi hely
Boros-csülkös káposzta
Nyomtatóbarát változat
Hozzávalók:
kb 1 kg-os füstölt csülök, 70 dkg burgonya, 1,2 kg savanyú káposzta, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 5 dl félédes fehérbor, 4 dl tejföl.
Elkészítés: A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
A káposztát, ha túl savanyúnak találnánk kissé kimossuk, egy réteget lábasba terítünk. Erre krumpli kerül és csülök, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, de a tetejére káposzta kerüljön.
A bort ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödjük, és kis lángon kb. 1 óra 30 percen keresztül főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.