Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Sonkás káposztafőzelék

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

80 dkg savanyú apró káposzta,25 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka,10 dkg füstölt szalonna,1 nagy fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,2 dl tejföl,1 evőkanál liszt,1 csokor kapor,
késhegynyi őrölt köménymag,1 teáskanál csombor (borsikafű),1 mokkáskanál őrölt fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés: A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom, majd rádobom a közben megtisztított és apróra vagdalt vöröshagymát. Üvegesre fonnyasztom, ezután hozzáteszem a zúzott fokhagymát is és az ugyancsak apróra vágott savanyú káposztát. Fedő alatt, gyakori keverés közben félpuhára párolom. Ezután belekeverem a kis kockára vágott főtt füstölt húst, beleszórom a fűszereket, és besűrítem a liszttel összekevert tejföllel. Állandó keverés közben felforralom, végül beleszórom a finomra metélt kaprot. Éppen csak átkeverve azonnal tálalom, hogy a kapor friss illata-aromája ne illanhasson el.