Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Töltött hús

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

50 dkg sertésdagadó,50 dkg savanyú káposzta,1 kis fej vöröshagyma,2 dl tejföl,1 evőkanál mustár,1 tojás,1-2 evőkanál zsemlemorzsa,5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors ízlés szerint,1 mokkáskanál csombor (borsikafű),2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék. A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép "kövér" legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd tűzálló tálba teszem. A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom. 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá.