Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Töltött gombás káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

12 savanyúkáposzta-levél,50 dkg gomba,3 evőkanál búzadara,1 tojás,5 dkg reszelt sajt,4 evőkanál olaj,3 dl tejföl,1 csokor petrezselyemzöld,2 gerezd fokhagyma,só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés: A gombát megmosom, megtisztítom, és vastag szeletekre vágom (szárával együtt). A felforrósított olajon sóval, őrölt fekete borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel és a zúzott fokhagymával fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ha langyosra hűlt, belekeverem a gyengén felvert nyers tojást, a búzadarát és 10 percig pihentetem. Ezután átkeverem. A savanyú káposztalevelek erezetét kivágom, és a gombás masszával megtöltöm a káposztaleveleket. Úgy csavarom össze, mint amikor a szokásos tölteléket készítem. A tekercseket tűzálló tálba teszem, rászórom a reszelt sajtot, ráöntöm a tejfölt és befedve, az előmelegített forró sütőben addig párolom, amíg a káposztalevélbe szúrt villa könnyen beleszalad.