Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Székelykáposzta másképpen

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

35 dkg darált sertéshús,50 dkg savanyú aprókáposzta,15 dkg füstölt kolbász,10 dkg füstölt szalonna,10 dkg főtt rizs,1 fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,2 dl tejföl, pirospaprika,
zöldpaprika,paradicsom,só, bors.

Elkészítés: A savanyú káposztát kicsavarjuk a levétől, egy edénybe tesszük,  1 dl víz hozzáadásával 10 percig 500 W-n főzzük. A kockára vágott szalonnát egy edénybe helyezzük és 3 perc alatt 500 W-n kiolvasztjuk a zsírját. Ezután a hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A szalonnához tesszük, és 3 percig 500 W-n üvegesre pároljuk. A hagymát megfűszerezzük, belekeverjük a darált sertéshúst és a felkarikázott füstölt kolbászt, rátesszük az összezúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük. Letakarva 15 percig 500 W-n pároljuk. Félidőben megkeverjük. Egy mélyebb tálba beletesszük a káposzta és a főtt rizs felét, majd a párolt húst. A paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük és ráfektetjük a húsra. Ezután rásimítjuk a maradék rizst és a káposztát. A tejfölt megfűszerezzük és ráöntjük. Az így elkészített ételt beletesszük a sütőbe és 10 percig 500 W-on összefőzzük.