Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Székelykáposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Hozzávalók:

 1 kg kicsontozott csülök, 30 dkg sertés lapocka, 2 kg savanyú káposzta, 1fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom ,1 doboz pritamin 2 dl tejföl, 10 dkg császárszalonna, 15 dkg rizs, só,őrölt pirospaprika, 3 babérlevél, bors, majoránna, kömény,
 
Elkészítés:

A hosszúkás szeletekre vágott császárszalonnát megdinszteljük, a zsírján megdinszteljük a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a kicsontozott, felkockázott, csülköt és a lapockát a paradicsommal. Víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Beletesszük a káposztát a forró vízben megmosott rizst a pritamint, a leveskockát. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel, 1-1 késhegynyivel a többi fűszerekből. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt. Felforraljuk. Letakarva 15 percig takarékon főzzük. Levesszük a tűzről, és 30 percig állni hagyjuk. Fogyasztás előtt a sütőben, egy vajjal kikent tűzálló tálban átforrósítjuk.