Jelenlegi hely
Székelygulyás Klemi módra
Nyomtatóbarát változat
Hozzávalók:
75 dkg hús,1 kg savanyú káposzta, darált hagyma, gulyáskrém és pritamin,
pirospaprika, őrölt kömény, só, ízlés szerint,2 gerezd fokhagyma felkarikázva,3-4 dl tejföl.
Elkészítés: Hagyományos módon pörköltet készítünk a felsorolt fűszerekkel ízesítve. Egy másik edényben a káposztát félkészre pároljuk, majd összeöntjük a pörkölttel, és feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük, közben szükség és ízlés szerint után fűszerezzük. Ha az ízek teljesen összefőttek és a belevalók is megpuhultak, belekeverjük a tejfölt, egyet forralunk rajta, és feltálaljuk. Pulykahússal, vagy zúzával készítve is igen finom!