Jelenlegi hely
Székely sertésköröm
Hozzávalók:
1kg sertésköröm, 1 közepes vöröshagyma, 10 dkg zsír, 2 gerezd fokhagyma, őrölt kömény, só, konzerv lecsó, ½ kg savanyú káposzta, 1 ek. liszt, 2 dl tejföl.
Elkészítés: 10-15 dkg apróra vágott hagymát 5-10dkg zsírban halványan megpirítunk, rászórunk pirospaprikát, majd összekeverjük. Ezután kevés vízzel felengedjük, hozzáadunk 1-2 gerezd fokhagymát, őrölt köménymagot, kevés sót, és az előfőzött 1 kg sertéskörmöt. Ezután a körmöket kiszedjük egy másik edénybe majd a pörköltlét 10 dkg konzervlecsóval vagy nyáron zöldpaprikával, paradicsommal ízesítjük, és még egyszer felforraljuk. Az így készített körömpörkölt rövid levébe fél kg kicsavart savanyú káposztát teszünk és a pörkölt levével jól összekeverjük. Kevés meleg vízzel felengedjük és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Amikor káposzta puhára főtt, 2 dl tejfölből és 2 dkg lisztből habarást készítünk, majd ráöntjük. A melegen tartott körmöt a tál aljára, forró káposztát a tetejére rakjuk, kevés tejföllel még leöntjük és finomra vágott kaporral megszórjuk.