Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Sertéscsülök savanyú káposztával

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

 3 l víz, kisebb sertecsülök, 4 hagyma, 6 babérlevél, egész fehérbors, 5 borόkabogyó, 1 ½ teáskanál cukor, 800 g savanyú káposzta , 2 szegfűszeg
 

 Elkészítés: A vizet egy nagy edényben felforraljuk, a sertéscsülköt leöntjük hidegvízzel és hozzátesszük. A hagymát megpucoljuk és feldaraboljuk, a hagymának és a babérlevélnek a felét, az egész borsot, a borókabogyót és a cukor 1/3-át hozzáadjuk és az egészet zárt edényben alacsony hőmérsékleten kb. 1 ½ órát pároljuk. A csülköt kivesszük és melegen tartjuk. A levet leszűrjük, a csülköt visszarakjuk az edénybe és ½ liter szűrt lét öntünk rá. A savanyú káposztát, a szegfűszeget, a maradék hagymát, babérlevelet és a cukrot hozzáadjuk. Zárt edényben további 40 percig pároljuk.