Jelenlegi hely
Scsí (orosz káposztaleves)
Hozzávalók:
500 g marhahús,500 g fejes káposzta vagy 250 g édes és 250 g savanyú káposzta,200 g vegyes zöldség,2 ek vaj,1 ek sűrített paradicsom,1 burgonya, só, bors, babérlevél.
Elkészítés: A húsból és a zöldségekből 2 liter vízzel húslevest főzünk. A karikákra vágott hagymát és a finomra gyalult fejes káposztát (vagy savanyú káposztát) a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük a leszűrt húslevessel, beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük a borssal, s amikor a káposzta már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a marhahúst. Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Egyes vidékeken csak fejes káposztával, máshol csak savanyú káposztával készítik, de legízletesebb vegyesen.