Jelenlegi hely
Savanyú káposztaleves 2.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,1 érett alma,3 evőkanál szójaolaj,300 g savanyú káposzta,1-2 szem szegfűszeg,1 babérlevél,1/2 teáskanál kömény,3-5 szem borókabogyó,1 I tyúkhús-alaplé,
só, fekete bors,1/2 teáskanál őrölt paprika,1/2 teáskanál majoránna,400 g burgonya,1/8 l fehérbor,2 evőkanál tejföl,250 g parasztkolbász.
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát, majd kockákra vágjuk. Az olajt fazékban felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az almát, 2-3 percig dinszteljük anélkül, hogy megbarnulna. A savanyú káposztát szétszedegetjük, azt is hozzáadjuk. .Szegfű- szeget, babérlevelet, köményt és borókabogyót teszünk bele (ízlés szerint gézzacskóban, később könnyen kidobható). 2-3 perc múlva hozzáöntjük az alaplét, majd sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, és rögtön hozzáadjuk. Be- ' leöntjük a bort, majd a levest 25 percig lefedve alacsony hőfokon főzzük. Időnként megkeverjük. Ezt követően tejföllel ízesítjük. A babérleveles fűszerzacskót kiszedjük. A kolbászt vastagabb szeletekre vágjuk és hozzáadjuk.