Jelenlegi hely
Savanyú káposztával töltött halfilé
Hozzávalók:
4 szelet filézett ponty (egyenként kb. 15-20 dkg),40 dkg savanyú káposzta, 1 nagy vöröshagyma,1 dkg vaj,4 szelet húsos szalonna (bacon), só, őrölt bors
A mártáshoz:
1dl tejszín, 1.5 dl sör,1 tojássárgája, 1 kk. só,1 kk. citromlé
Elkészítés:
A káposztát, ha túl savanyú, kimossuk, majd apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a káposztát, és közepes lángon, lefödve 20 percig pároljuk. Esetleg 1 ek. Cukorral is ízesítjük. A pontyfilék bőrét lefejtjük, és a nagyobb szálkákat kiszedjük belőlük. Utána a szeleteket megsózzuk, megborsozzuk. A párolt káposztát ráhalmozzuk, föltekerjük, majd mindegyiket 2-2 szelet baconnal körbetekerjük, és fogvájóval rögzítjük. Kisebb tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal 20 percig sütjük. A tejszínt a sörrel és a tojássárgájával összekeverjük, megsózzuk, citromlével ízesítjük. Vízgőzön kevergetve addig főzzük, míg mártásszerűen be nem sűrűsödik. Tálaláskor a töltött pontyot kissé ferdén félbevágjuk, és a mártással leöntjük. Köretnek főtt burgonya illik hozzá.