Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Savanyú káposztás sztrapacska

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 30 dkg liszt, só,bors 2 db tojás, 0,5 kg savanyú káposzta, szalonna

 

 

Elkészítés:A meghámozott burgonyát lereszeljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A krumpli nedvessége határozza meg a liszt mennyiségét. A masszát fövő vízbe nokedli szaggatóval   kiszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjük, leöblítjük és lecsepegtetjük. 

A savanyú káposztát zsiradékon megpároljuk, lepirítjuk egy kevés őrölt borssal ízesíthetjük.. Ha túl savanyú előtte át lehet mosni. Ha valaki gazdagabban szeretné enni, akkor kb. 10 dkg húsos szalonnát előzőleg lepiríthat és ezt is hozzákeverheti a tésztához. 

A kifőtt tésztát, a káposztával összekeverjük.