Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Rakott káposztás kacsa

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

  Hozzávalók:

 1 sovány pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 2 alma, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma 1-1 teáskanál csombor és majoránna, 1 csapott kávéskanál őrölt borókabogyó, csipetnyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és őrölt fekete bors, 4 dl tejföl.
 
  Elkészítés: A megpucolt pecsenyekacsát feldaraboljuk. Mély tűzálló tálat kibélelünk nagyon vékony hosszúkás szeletekre vágott kacsahájjal. A tál aljára rakjuk az átmosott és lecsöpögtetett savanyú káposzta egyharmadát. Sót, borsot, csombort, borókát, köménymagot és majoránnát szórunk rá, majd a besózott húsdarabokkal letakarjuk. Erre sajtot reszelünk, kevés tejföllel lelocsoljuk. Rákarikázunk vöröshagymát, rászórunk összetört fokhagymát, majd beborítjuk meghámozott, kicsumázott almaszeletekkel. Erre káposzta kerül, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg van hozzávaló. A tetejére húsnak, sajtnak és tejfölnek kell kerülnie. A tálat szorosan befedjük, és előfűtött, felforrósított sütőben, takaréklángon legalább két órán keresztül sütjük.