Jelenlegi hely
Orosz csirkeleves
Hozzávalók:
1 kisebb csirkeaprólék,25 dkg vegyes leveszöldség,1 kis fej vöröshagyma,1 db ököl nagyságú cékla,10 dkg savanyú káposzta,1 db közepes nagyságú burgonya,1 dl tejföl,1 csapott evőkanál paradicsompüré,1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés: A csirkeaprólékot tisztítás után feldarabolom, fazékba teszem és másfél liter sózott vízben félpuhára főzöm. Közben a zöldségféléket megtisztítom, és gyufaszálnyi darabokra vágom. A burgonyát és a vöröshagymát hámozás után kis kockákra vagdalom. Ha a csirkehús félig megfőtt, az összes zöldséget (a savanyú káposzta kivételével) hozzáteszem, és tovább főzöm. Ha minden megpuhult, akkor teszem a levesbe az apróra metélt savanyú káposztát. 5 percnyi forralás után ízesítem a paradicsompürével, a törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáöntöm a tejfölt, és jól kiforralom.