Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Mátrai káposztás malacgulyás

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

1 kg bőrös malachús,10 dkg olaj vagy zsír,2 fej vöröshagyma,1,5 kg savanyú káposzta,4 teáskanál pirospaprika,3 teáskanál köménymag,3 dl tejföl,2 nagy, húsos zöldpaprika,2 db közepes paradicsom,2 gerezd fokhagyma,3 dkg liszt, só, erős paprika, ízlés szerint.

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon vagy zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk köménymaggal és pirospaprikával. Beletesszük a kockákra vágott malachúst, és zsírjára pirítjuk. A káposzta levét kicsavarjuk, kevés vízzel a húshoz adjuk. A zöldpaprikát és paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, és azt is beletesszük. Sózzuk ízlés szerint. Fedő alatt puhára pároljuk. Mikor kész, tejfölös habarással besűrítjük, majd kiforraljuk. Ha erősen szeretjük, dobjunk a még fövő gulyásba egy cseresznyepaprikát.