Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Libamellel töltött káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

 50 dkg kicsontozott libamell, 1 kisebb füstölt libacomb, 8 db nagy savanyú káposztalevél, 2 dl száraz bor, 5 dl tejföl, 40 dkg savanyú káposzta, 4 ek. rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, 1 teáskanál csombor, 1 kávéskanál pirospaprika, ízlés szerint só és őrölt fekete bors, 3 gerezd fokhagyma.
 
  Elkészítés: A füstölt libacombot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap levagdaljuk róla a zsíros bőrt, és keskeny hosszúkás szeletekre metéljük. A combot ugyancsak keskenyre szeleteljük. A libamellet a megpucolt vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk, majd elkeverjük a nyers tojásokkal, az átmosott rizzsel, a sóval, a borssal, a pirospaprikával. A savanyúkáposzta-leveleket kierezzük, és a kivágott vastag részt apróra vágjuk. A tölteléket nyolc részre osztjuk, és a leveleket egyenként megtöltjük, majd szorosan összecsavarjuk, két végét benyomjuk. Az előzőleg 30 percre beáztatott cserépedény alját megterítjük az apróra vágott füstölt libabőrrel, majd ráteszünk egy réteg savanyú káposztát. Ezt megszórjuk kevés csomborral, sóval és néhány kanál tejföllel megkenjük. Erre fektetjük sorba a káposztagöngyölegeket, közéjük dugdosva egy-egy szelet füstölt libacombhúst. Tejföllel megkenjük, és betakarjuk a megmaradt káposztával. Megszórjuk a megmaradt csomborral, kicsit besózzuk, és leöntjük a megmaradt tejföllel elkevert borral. A cserépedényt saját tetejével befedjük, és hideg sütőbe teszem. Csak ezután gyújtjuk be, takaréklángon kezdjük el a sütést, majd 15 perc elteltével vesszük fel a lángot közepesre. Két és fél órán keresztül sütjük a töltött káposztát.