Jelenlegi hely
Kolozsvári töltött káposzta
Hozzávalók:
60 dkg disznódagadó, 6 szelet 10 dkg-os disznóborda, 40 dkg marhahátszín, 15 dkg füstölt. Szalonna,10dkg rizs, 10 dkg zsír, 4 dl tejföl, 1,50 kg. savanyú káposzta, 1 nagyfej savanyú káposzta, 1 dkg pirospaprika, kevés bors, 8 dkg liszt, 2 tojás,
Elkészítés: A disznódagadót a marhahússal együtt ledaráljuk. A rizst 10-15 percig vízzel, lefedve pároljuk. A hagyma felét zsíron átfuttatjuk. A rizst, a hagymát pirospaprikával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és összedolgozzuk. A fejes káposztát levelekre szedjük, és a fűszeres, rizses húskeverékből annyit göngyölünk a levelekre, hogy tetszés szerinti nagyságú töltelékeket kapjunk. A hagyma fennmaradó részét karikákra vágjuk, és a káposztához adjuk. Zománcos edényaljára egy sor savanyú káposztát teszünk, rá egy sor tölteléket rakunk, s ezt megismételjük. A tetejére savanyú káposztát tegyünk. Hideg vízzel felöntjük úgy, hogy a káposztát ellepje. Tetejére darált fekete borsot, pirospaprikát hintünk, tejföllel leöntjük, és lassú tűznél keverés nélkül 3 órán át főzzük. A tálalótál aljára helyezzük a vágott káposztát, és a tetejébe vagy mellé rakjuk a töltelékeket, melyeket kakastaréjszerűen sütött és pirospaprikában megforgatott szalonnaszeletekkel és egy-egy szelet pirosra sütött natúr disznóbordával díszítünk. Forrón tálaljuk.,
disznóbordával díszítünk. Forrón tálalom.,