Jelenlegi hely
Kapros-csirkés káposzta
Hozzávalók:
1 konyhakész csirke,1 vöröshagyma, 2 kisebb gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, őrölt fekete bors, kiskanál őrölt paprika, 1 csokor kapor, 80 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl
Elkészítés: A csirkét nyolc darabra vágjuk. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit finomra aprítjuk, az utóbbit összetörjük, és mindkettőt olajon megfuttatjuk.
A húst hozzáadjuk és fehéredésig sütjük.
Egy kevés vizet aláöntünk, megsózzuk, megborsozzuk, a piros paprikával és a felaprított kaporral fűszerezzük. Lefödve fél puhára pároljuk.
A káposztát, ha túl savanyú átöblítjük, kinyomkodjuk és enyhén sós, finomra vágott kaporral fűszerezett vízben puhára főzzük. Utána levével együtt a csirkéhez adjuk, kb. 30 perc alatt készre pároljuk. Végül tejföllel dúsítjuk.