Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztaleves pirított zsemlekockával

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

2 szál cserkészkolbász,20 dkg sonka-szalámi,10 dkg füstölt szalonna,1,5 kg savanyú káposzta 3 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,5 zsemle,4 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,2 babérlevél só, őrölt bors,1/2 teáskanál szemes bors, 1 evőkanál édesnemes pirospaprika,1 teáskanál őrölt kömény.

Elkészítés: A füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírját fazékban kiolvasztjuk. A cserkészkolbászt felkarikázzuk, a felszeletelt sonka-szalámit csíkokra metéljük. Mindkettőt a szalonnához adjuk, és néhány percig együtt pirítjuk. A szalonnapörcöt, a sült kolbászt és a pirított felvágottat szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát és az összezúzott vagy présen átnyomott fokhagymát. Meghintjük őrölt köménymaggal és pirospaprikával, majd hozzáadjuk az ízlés szerint kimosott savanyú káposztát. Felöntjük 2 l vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a szemes borsot, majd fedő alatt megfőzzük. Közben a zsemléket kockára vágjuk, és forró vajon vagy főzőmargarinon arany barnára sütjük. A szalonnapörcöt, a kolbászt és a felvágottat visszatesszük a levesbe és összemelegítjük. Pirított zsemlekockákkal meghintve tálaljuk.