Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztaleves módosan

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

40 dkg sertéscomb,1 közepes vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,1 evőkanál pirospaprika, só, őrölt bors,40 dkg savanyú káposzta,10 dkg sovány sonka,1 pár virsli,1 dl tejföl.

Elkészítés: A sertéscombot egy centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és a zúzott fokhagymával meg a hússal együtt az olajon kevergetve megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés vizet öntünk alá és lefödve, kis lángon kb. 30 percig pároljuk. A savanyú káposztát néhány vágással összedaraboljuk, hogy a szálak ne legyenek túl hosszúak, és ha savanyúnak találjuk, kissé ki is mossuk. Utána a félpuha húshoz keverjük, bő 1 liter vízzel fölöntjük. Nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is lefödve kis lángon addig főzzük, amíg a káposzta meg a hús is megpuhul. A sonkát vékony csíkokra, a virslit karikákra vágjuk, és a levest ezekkel gazdagítva további 3-4 percig főzzük. Végül a levéből egy keveset kimerünk, a tejföllel simára dolgozzuk, és visszaöntve éppen csak fölforraljuk. Ez a fogás akkor jó, ha kissé savanykás ízű, és nem túl zsíros.