Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás libacomb

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

4 db kicsi pecsenyeliba-comb,1 kg savanyú káposzta,4 gerezd fokhagyma,1 dl tejföl,1 dl tejszín,1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor,1 evőkanál liszt,1-1 evőkanál szárított csombor és csípős pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés: A libacombokat megtisztítom, a rajta maradt tokokat kiszedem, majd a bőr nélküli oldalát jól bedörzsölöm sóval, borssal és bekenem a zúzott fokhagymával. A savanyú káposztát - ha túl savanyú - átmosom, lecsöpögtetem, és apróra vágom. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet, a pirospaprikát és a finomra vágott kaprot, petrezselymet, csombort összekeverem. Nagy tűzálló tál aljára terítem a káposztát, lelocsolom az öntet felével, majd bőrükkel felfelé sorban, szorosan egymás mellé fektetem a fűszerezett libacombokat: Lelocsolom a maradék, mártással, és nagyon szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőbe teszem, és közepes lángon 1 1/2 órán keresztül sütöm. Ezután a tetejét levéve a húst pirosra sütöm. Tálaláskor egy-két evőkanál tejföllel meglocsolom.