Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás libacomb

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

  Hozzávalók:

 4 db kicsi pecsenyeliba-comb, 1 kg savanyú káposzta, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 ek. Liszt, 1-1 ek. Szárított csombor és csípős pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
 
  Elkészítés: A libacombokat megtisztítom, majd a bőr nélküli oldalát jól bedörzsölöm sóval, borssal és bekenem a összetört fokhagymával. A savanyú káposztát - ha túl savanyú - átmosom, lecsöpögtetem és picire vagdalom. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet, a pirospaprikát és az apróra vágott kaprot, petrezselymet, csombort elkeverem. Nagy tűzálló tál aljára terítem a káposztát, lelocsolom az öntet felével, majd bőrükkel felfelé sorban, szorosan egymás mellé fektetem a fűszerezett libacombokat: Lelocsolom a megmaradt mártással, és nagyon szorosan befedjük. Előmelegített, felforrósított sütőbe teszem, és közepes tűzön fél órán keresztül sütöm. Ezután a tetejét levéve a húst pirosra sütöm. Tálaláskor egy pár ek. Tejföllel meglocsolom