Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás kacsa cserépedényben

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

1 kicsi pecsenyekacsa,60 dkg savanyú apró káposzta,2 db savanykás alma,3 dl tejföl,2 nagy fej vöröshagyma,3 dl tejföl,2 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál olaj,1-1 teáskanál füstízű só és szárított csombor (borsikafű), ízlés szerint őrölt fekete bors.

Elkészítés:A megtisztított pecsenyekacsát feldarabolom, és jól megsózom. A felhevített olajon a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát üvegesre futtatom, majd a kacsadarabokat egyenként, mindkét oldalán jó átsütöm. Egy előzőleg 30 percen át hideg vízben áztatott, és lecsöpögtetett nagy cserépedénybe, beterítem az apróra vágott savanyú káposztát. Rászórom a csombort és a füstízű só felét, majd beborítom a megmosott, de héjas almakarikákkal. Erre fektetem a megsózott, átsütött kacsadarabokat, bőrével felfelé. A kacsa sütése után visszamaradt hagymás olajba keverem a maradék füstízű sót és az őrölt fekete borsot, hozzáadom a tejfölt és rálocsolom a kacsa tetejére. A cseréptálat saját fedelével letakarom, majd hideg sütőbe teszem. Ezután begyújtom a sütőt és 10 percig takaréklángon, további 20 percig valamivel erősebb lángon, végül 1 óra 20 percen át közepes lángon sütöm az ételt. Végül a tál tetejét levéve piros-ropogósra pirítom a kacsadarabok tetején levő bőrt.