Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás csülökragu

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

1 nagy csülök,5 dkg füstölt szalonna,1 nagy fej vöröshagyma,1 csokor kapor,25 dkg savanyú káposzta, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint,1 teáskanál pirospaprika,1 nagyobb birsalma,2 dl tejföl.

Elkészítés: A csülköt megtisztítom, és bőrével együtt nagyon vékony csíkokra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Megsózom, ráöntök 2 evőkanál vizet, és ráteszem a csülökcsíkokat. Fehéredésig pirítom, majd 3 dl vízzel puhára párolom, és közben megkevergetem. Ha a lé elfőtt alóla, apránként, kevés forró vízzel pótolom. Ha már majdnem puha, hozzáadom a savanyú káposztát és a meghámozott, kicsumázott, vékony gerezdekre vágott birsalmát. Együtt párolom a hús teljes puhulásáig, végül hozzáadom az apróra metélt kaprot és az őrölt fekete borsot. Tálaláskor a tetejét lelocsolom tejföllel és pár kaporszállal díszítve kínálom. Sós vízbe főtt burgonya a hozzá illő köret.