Jelenlegi hely
Gombás káposzta (előétel)
Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta,30 dkg gomba,25 dkg főtt füstölt tarja (vagy sonka),10 dkg füstölt szalonna,2 nagy fej vöröshagyma,2 birsalma (vagy savanyú alma),3 dl tejföl, só, őrölt fekete bors, ízlés szerint,1 babérlevél, csipetnyi cukor.
Elkészítés: A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kisütöm, és a pörcöt leszűrve félreteszem. A visszamaradt zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított vöröshagymát, majd ráteszem az ugyancsak apróra metélt savanyú káposztát. Megsózom, megborsozom, beleteszem a babérlevelet, belevagdosom a megtisztított és felszeletelt gombát, a kicsumázott és gerezdekre vágott birsalmát, majd fedő alatt, saját levében majdnem puhára párolom az ételt. Végül hozzáadom a közben kis kockákra vágott főtt füstölt tarját és 2 dl tejfölt. Jól összeforralom, és ha szükséges, csipetnyi cukorral szelídítem savanyú ízét. Tálaláskor a maradék tejföllel megöntözöm.