Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Erdélyi rakott káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Hozzávalók:

60 dkg sovány sertéshús, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg rizs, 4 kemény tojás, 2 fej hagyma, 5 dl tejföl, pirospaprika, 2 ek. zsír, só, bors
 
Elkészítés:

A rizst enyhén sózott vízben főzzük meg és félre elhelyezzük. A hagymát a zsírban üvegesre pirítom, majd a kocka alakúra összevágott húst pörköltnek felrakjuk és kb. 40 percig főzzük. A jól kimosott káposzta egyharmad részét tűzálló edényben szétterítjük, és ráterítjük a rizs felét. Erre kerül a hús fele, amit szeletelt tojással rakunk tovább, aztán kolbászt teszünk rá, majd a maradék rizst és a húst. Legfelülre káposzta kerül. Azután leöntjük tejföllel, és vékony szalonnaszeletekkel borítjuk be. Az edényt alufóliával beborítjuk, és 50 percig sütjük.