Jelenlegi hely
Disznótoros káposzta
Hozzávalók:
80 dkg színhús, 80 dkg csontos disznóborda, I kg fejhús, 50 dkg friss disznókolbász, l5 dkg zsír, 2 dl lejföl, 10 dkg vöröshagyma, I-2 gerezd fokhagyma, I,5 kg savanyú káposzta, 1 fej savanyú káposztalevél,1db tojás, l dkg pirospaprika, bors, majoránna.
Elkészítés: A színhúst ledaráljuk. A rizst félig megpároljuk, és a darált hússal együtt keverőtálba helyezzük. Zsíron pirított vöröshagymával, sóval, paprikával, törött borssal, majoránnával, összetört fokhagymával fűszerezzük, és az egészet egy tojással összegyúrjuk. Amikor a massza kész, savanyú káposztalevélbe göngyöljük, henger alakúra formázzuk, végeit benyomjuk, és félretesszük. A hordós savanyú káposzta felét zománcos főzőedény aljára helyezzük, és föléje szorosan egymás mellé rakjuk a töltelékeket végül ráhelyezzük az apró darabokra vágott bőrös disznófejhúst, és befedjük a fennmaradó savanyú káposztával. A serpenyőben felhevített zsíron a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, pirospaprikával meghintjük, hideg vízzel felengedjük, és a káposztára öntjük. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy az egészet ellepje. Lefedjük, és közepesnél gyengébb tűzön 3 órán keresztül főzzük. A megfőtt töltelékeket kiszedjük a szálas káposztából, és fedő alatt forrón tartjuk. Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, hideg vízzel felengedjük, és a káposztát berántjuk. Sóval, őrölt borssal után ízesítjük, és hozzáadjuk a tejfölt. A töltelékeket visszahelyezzük, és újra felforraljuk.