Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Csángó gulyás

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

50 dkg marhalapocka,50 dkg savanyú káposzta,5 dkg rizs,2 dl tejföl,1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,2 db zöldpaprika,2 gerezd fokhagyma,1 teáskanál pirospaprika,1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés: A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom, majd fedő alatt puhára párolom. Időnként kevés vízzel pótolom az elfőtt levét. Ha már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem, összeforralom és forrón tálalom.