Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Brassói rakott káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Hozzávalók:

75 dkg savanyú káposzta, 50 dkg sertéslapocka, 1 csokor kapor, 1 dl ketchup, só, bors, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, kevés olaj
 
Elkészítés:

Egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyú káposztát, melyet sóval, borssal, és a apróra vágott kaporral megszórunk. Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban aranysárgára pirított hagymán elősütöttünk. Szintén megsózzuk, megborsozzuk és rakunk rá egy kevéske ketchupot. Erre szintén káposzta kerül, és addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. A megmaradt ketchupot elkeverjük a 3 dl tejföllel és a tetejére öntjük. Ezt két óráig előre felmelegített sütőben sütjük.