Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Brassói libamell

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

1 kg libamell,15 dkg füstölt szalonna,1 nagy fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,50 dkg hordós káposzta,50 dkg burgonya,2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika.

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát öt deka összevagdalt, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk, a lebőrözött, kicsontozott, felszeletelt mellet átsütjük rajta. Sóval, pirospaprikával, fokhagymával ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára pároljuk. Közben megfőzzük a káposztát, héjában a burgonyát, amit utána meghámozunk, felszeletelünk. A maradék, felszeletelt szalonnával egy mely tűzálló tálat kibélelünk, a burgonyát beleterítjük, erre kerül a káposzta, majd a hússzeletek. A tejföllel elkevert pecsenyelével leöntjük, és a sütőben kb. fél óráig sütjük.