Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Boros káposztával töltött liba

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

1 pecsenyeliba,25 dkg savanyú káposzta,2 savanykás alma,1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál nyers rizs,1/2 dl vörösbor,1 teáskanál majoránna,1 mokkáskanál őrölt köménymag, ízlés szerint só.

Elkészítés: A savanyú káposztát apróra vágom. Hozzáteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, a nyers, megmosott rizst, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sót, a majoránnát, a köménymagot. Jól összekeverem, majd a tisztított és belülről besózott liba hasába tömöm. Ezután a szárnyast fejjel lefelé fordítom, és beletöltöm a vörösbort. Néhány perc alatt a bor a tölteléken keresztül a liba belsejébe szivárog. Ez után a liba nyílását összevarrom, hogy egy csepp lé se folyjon ki belőle. Nagyon sűrűn bevagdosom a bőrét, besózom, és nagy tepsibe fektetem. Aláöntök 2 pohár vizet és lefedem. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon legalább 2 óra hosszat párolom. Ha a hús megpuhult, a fedőt levéve mindkét oldalát pirosra sütöm. A zsíros levét leöntöm (ezt más ételhez apránként felhasználom), felszeletelem, a tölteléket, köré teszem, és vegyes köretet kínálok hozzá.