Jelenlegi hely
Bagolyvári sertésflekken
Nyomtatóbarát változat
Hozzávalók:
4 szelet (70 dkg) sertéstarja,20 dkg savanyú káposzta,15 dkg gyulai kolbász, burgonya,2 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, olaj.
Elkészítés:
A hússzeleteket összetört fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel), borssal, csípős paprikakrémmel ízesítjük és sózzuk. A kolbászt, amelynek lehúztuk a héját, felkarikázzuk, és kevés olajt alá téve megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, egy kissé azt is megpirítjuk. Babérlevelet teszünk bele, és kevés vízzel puhára pároljuk. A héjában megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a tálalás előtt olajjal kikent sütőlapon vagy sütőben pirosra sütjük. A