Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Babos savanyúkáposzta-saláta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

20 dkg szárazbab, só,60 dkg savanyú káposzta,3 evőkanál olaj, Csapott mokkáskanál őrölt bors,1 kisebb szál póréhagyma,2 evőkanál kukoricacsíra olaj,1 evőkanál porcukor,

 

Elkészítés:A szárazbabot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, abba az edénybe helyezzük, amibe főzni szeretnénk, és annyi vizet öntünk, rá amennyi bőven ellepi. Babérlevéllel fűszerezve, kissé megsózva puhára főzzük. Levében hagyjuk kihűlni.

A káposztát, ha túl savanyúnak találnánk, kimossuk, majd felaprítjuk, hogy szálai ne legyenek nagyon hosszúak.

Olajon kevergetve megforrósítjuk, kissé megsózzuk, borsozzuk, majd kb.1 deci vizet aláöntve, lefedve 20-25 perc alatt megpuhítjuk.

Végül a fedőt levéve addig hagyjuk, a tűzön még minden leve elpárolog.

A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.

Az olajt porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a póréhagymát.

A lecsöpögtetett és kihűlt babbal meg a kihűlt káposztával összekeverjük.