Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Babos káposzta római tálban

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Hozzávalók: 50 dkg disznóhús (szeletek), 25 dkg szárazbab, 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj ,1 evőkanál pirospaprika, 2 babérlevél fél doboz sűrített paradicsom, 50 dkg kiöblített savanyú káposzta, 1 tejföl őrölt bors, só
 
  Elkészítés: A római tálat beáztatjuk egy félórára. Utána lecsepegtetjük, az aljába tenyérnyi sózott, borsozott, piros paprikázott, olajozott hússzeleteket helyezünk. A karikára vágott hagymát a húsra tesszük, megszórjuk a zúzott fokhagymával, majd ráhelyezzük a két babérlevelet, leöntjük a paradicsommal. Mindezekre jön az azelőtt való este beáztatott bab. Annyi vizet öntünk rá, hogy a babot alaposan ellepje, megsózzuk, és hideg sütőbe tesszük. A sütő hőfokát egyenletes időközökben megemelve végül 200 fokon sütjük, amíg a bab félig megpuhul. Ekkor rátesszük a savanyú káposztát, amit egy tejföllel keverünk össze. Körülbelül még egy óra sütés után a levet beissza és lehet tálalni. Ha nem római tálban készül, akkor jó odafigyelni, hogy az étel nehogy beigya az egész folyadékot, ez esetben pótoljuk úgy, hogy végül egy bő zaftos ételt tálalhassunk.