Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Babos káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

20 dkg száraz bab,50 dkg savanyú káposzta,0,5 l füstölt hús leve (vagy 0,5 l víz, 1 húsleveskocka és 1 mokkáskanál füstízű só),1 nagy fej vöröshagyma,2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint őrölt fekete bors.

Elkészítés: Az átválogatott és megmosott babot előző este hideg vízbe áztatom, majd az étel készítése előtt leszűröm, és a füstölthúslében puhára főzöm. (Legjobb kuktában főzni, mert így negyedannyi idő alatt elkészül.) Közben az olajban üvegesre párolom a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Az apróra vágott savanyú káposztát is rádobva, fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom, és a már megfőtt babhoz keverem. Megborsozom, és a tejföllel besűrítem. Felforralom és tetszés szerinti feltéttel kínálom. (Nagyon finom egy szelet füstölt, főtt tarjával a tetején.)