Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Ananászos savanyú káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta, só, néhány szem fekete bors, ,1 babérlevél, 2 ek.pecsenyelé,1 nagy fej hagyma,1 dl olaj,kevés ecet,1.5 dl marhahúsleves,4 ek. száraz könnyű fehérbor,1 doboz ananász konzerv
 

Elkészítés:
A káposztát hideg vízben átmossuk és kicsavarjuk belőle a levet, majd néhányszor késsel átvagdossuk. A hagymát felaprítjuk, az ananászt lecsepegtetjük, ha nem darabos, akkor összeaprítjuk. Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajt és világosra pirítjuk benne a hagymát, leöntjük egy öntetnyi ecettel, majd feleresztjük a levessel és a borra. Hozzáadjuk a káposztát, a borsot a sót és a babérlevelet, majd gyakori keverés mellett, kis lángon kb fél óra alatt puhára főzzük. Ezután beletesszük az ananászdarabokat és néhány percig még együtt pároljuk.
Az ananászos káposzta nagyon finom sertés- szárnyas-és vadsültekhez.