Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztás ponty

Káposztás ponty [1]

 

Hozzávalók:

60 dkg ponty, 75 dkg fejes káposzta,2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 15 dkg kovászos uborka, Só, őrölt bors,

 

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, majd egy-két órát állni hagyjuk. Ezután jól kinyomkodjuk, és két evőkanál olajban megpároljuk. A pontyot kisebb szeletekre vágjuk, finoman megsózzuk (egyrészt mert a káposzta is sós, másrészt a hal kevesebb sót igényel), borsozzuk, lisztben megforgatva a vajban kisütjük. Összekeverjük a paradicsompürét, a meghámozott és karikára vágott uborkát, majd a halszeleteket egy kevés vízzel felengedve tíz percig főzzük. Ha elkészült, tűzálló tál aljába berakjuk a párolt káposztát, ráöntjük a halat a levével együtt, és a forró sütőben körülbelül 15 percig sütjük. Tálaláskor zöldhagymával, uborkával díszíthetjük.

Savanyított káposztával készült halételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-ponty

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-ponty
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-hal-telek