Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Korhelyleves pulykával és aszalt szilvával

Korhelyleves pulykával és aszalt szilvával [1]

Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta [2], 1 füstölt pulyka felsőcomb (lehet főtt is), 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, fél evőkanál őrölt pirospaprika, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kiskanál morzsolt majoranna, 2 szem babérlevél, 15 dkg aszalt szilva, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt.

Elkészítés: A füstölt húst kb. másfél liter vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és az olajon üvegesre sütjük. A pirospaprikával meghintjük, majd a füstölt lével felöntjük. A káposztát 2-3 vágással rövidebbre daraboljuk, és a hagymás lébe szórjuk. Megborsozzuk, a majorannával meg a babérlevéllel fűszerezzük, és nagy lángon felforraljuk. (Ha főtt, füstölt combot használunk, akkor azt a káposztával együtt tegyük oda, nem kell külön megfőzni.) Ekkor adjuk a káposztához a kimagozott, esetleg beáztatott szilvát, és lefedve, kis lángon puhára főzzük. A tejfölt a liszttel meg egy kevés vízzel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. A húst tálalás előtt kicsontozzuk, kockákra vágjuk, végül a levesbe szórjuk, ha kell, utána sózzuk. (Más füstölt húsból, például csülökből vagy tarjából is megfőzhetjük. Tejföl felét tejszínnel is helyettesíthetjük.) 

Savanyított káposztás szárnyas ételek [3]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/korhelyleves-pulyk-val-s-aszalt-szilv-val

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/korhelyleves-pulyk-val-s-aszalt-szilv-val
[2] http://www.receptindex.com/kaposzta/
[3] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-sz-rnyas-telek