Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Székelygulyás

Székelygulyás [1]

 

Hozzávalók:

30 dkg sertéshús, 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg sertés zsír, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, ízlés szerint só, fűszerpaprika

 

Elkészítés: Zsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük. Rátesszük a fűszerpaprikát. Kevés vízzel kiforraljuk, és a kockára vágott sertéshúst félig megpároljuk ebben a pörkölt szaftban. Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát és kevés víz hozzáöntésével készre főzzük.

Rántással lehet sűríteni, de alkalmazhatunk tejfölös habarást is.

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/sz-kelyguly-s-0

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/sz-kelyguly-s-0
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek